کنجد سفید
34.000 تومان–280.000 تومان
توضیحات
خواص کنجد سفید خام
کنجد سفید خام دانه ای کوچک و پر خاصیتاند. دانهی کنجد از گیاه کنجد گرفتهمیشود و یکی از دانههای گیاهی روغنی هستند. این دانه بومی هند و آفریقاست. این دانههای سفید حاوی مقادیر زیادی از ویتامینB6، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر است. همچنین این دانهها دارای فیبر هستند و به کاهش کلسترول و فشار خون کمک میکنند. به این دلیل مانع جذب چربی توسط روده میشوند. این دانههای گیاهی از آنجا که منبع خوبی از آهن هستند برای رفع خستگی مفیدند. چنانچه به فقر آهن و کمخونی مبتلا هستید مصرف این دانه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
مهمترین خواص کنجد سفید
- کاهش کلسترول خون
- محافظت از سلامت قلب
- کاهش فشار خون
- ضد سرطان
- چربی سوزی
- کمک به کم خونی
سوهان کنجدی (کرانچی توری)
سوهان کنجدی یکی از شیرینیهای خوشمزهایست که سوهان کنجدی نیاز به مواد زیادی ندارد و بدون آرد و تخم مرغ است.
شکر | ۱۰۰ گرم |
کنجد سفید خام | ۱۱۰ گرم |
آب | ۲۵ گرم |
کره | ۲۰ گرم |
گلوکز مایع | ۱۰۰ گرم |
سوهان کنجدی ( توری کرانچی) یک سوهان ساده و خوشمزست که حالت ترد و شکننده دارد و از نظر طعم بسیار شبیه شیرینی سوهان عسلی هست.
درست کردن این سوهان بسیار راحت است و ظاهر جذاب و زیبایی دارد و با هزینه کم و مواد قابل دسترس میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
این سوهان علاوه بر طعم و ظاهر عالی به دلیل وجود کنجد بسیار مقوی و انرژی زا است و به خصوص در بین بچه ها بسیار پر طرفدار هست اما علاوه بر همه اینها کالری بالایی دارد که باید در مصرف آن دقت نمود.
طرز تهیه سوهان کنجدی (توری کنجدی):
مرحله اول
برای تهیه سوهان کنجدی شکر و آب و گلوکز رو داخل قابلمه ای بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین و به هیچ عنوان مواد رو با قاشق هم نزنید و فقط هرازگاهی قابلمه رو تکون بدین، تا مواد با هم مخلوط بشن.
مرحله دوم
وقتی دونه های شکر حل شد و مواد شروع به جوشیدن کرد و به دمای صد و دوازده درجه سانتی گراد رسید حرارت رو خاموش کنید.
دمای مواد رو باید با دماسنج مخصوص مایعات اندازه بگیرین چون دمای مواد اگه کم باشه سوهان بعدا نرم میشه و اگه زیاد بجوشه سوهان بعدا سفت میشه.
بسته به اندازه و قدرت شعله و جنس قابلمه و کم و زیاد بودن حرارت زمان رسیدن به دمای مورد نظر متفاوته و باید از دماسنج استفاده بشه، دماسنج مخصوص مایعات رو میتونید از لوازم قنادی ها تهیه کنید و برای خیلی از شیرینیها یا نانها مورد استفاده قرار میگیره.(برای من روی شعله کوچیک و با حرارت کم بعد از حل شدن شکر ها و به جوش اومدن و چند قل جوشیدن به دمای صد و دوازده درجه سانتی گراد رسید)
بعد از خاموش کردن حرارت بلافاصله کره و کنجد رو به یکباره به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم
و مخلوط کنید تا کره آب بشه و مواد با هم مخلوط بشن.
قالب سیلیکونی دلخواه رو داخل سینی فر قرار بدین و مواد سوهان رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین و سر قیف رو به صورت بزرگ برش بزنید و از مواد داخل قالب بریزید.
ضخامت مواد داخل قالب باید حدود دو الی سه میلی متر باشه اگه از مواد بیش از اندازه داخل قالب بریزین و ضخامت مواد بیشتر بشه بعد از پخت سوهان شما سفت میشه و خرد کردنش با دندون کار سختیه اما نازک بودن سوهان باعث ترد و کرانچی بودن سوهان میشه.
همچنین اگه مواد رو بیش از حد نازک بریزین مواد داخل فر زودتر برشته میشه و به رنگ سوهان عسلی در میاد اما از ضخیم ریختن مواد خودداری کنید تا سوهانتون سفت و آزاردهنده نباشه.
توجه:
توجه داشته باشین برای تهیه این سوهان باید از قالب های با کیفیت سیلیکونی استفاده کنید و قالب ها باید دیواره داشته باشن چون مواد حین پخت داخل فر میجوشه و کاملا پهن میشه از قالب های سیلیکونی با کیفیت که مخصوص شکلات اروئو هستن یا قالب های ساوارین و در کل قالب هایی که حفره های آن نیم سانت ارتفاع داشته باشه برای این سوهان مناسب هستن.
مرحله چهارم
بعد از ریختن مواد داخل قالب، سینی رو داخل فر صد و هشتاد درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده در طبقه وسط به مدت حدودی پانزده الی هفده دقیقه قرار بدین تا رنگ شیرینیها کهربایی بشه زمان در فر های مختلف متفاوته و در فرهای برقی حرارت رو بیست درجه پایین تر و روی دمای صد و شصت درجه سانتی گراد قرار بدین.
بعد از پخت قالب رو از فر خارج کنید و اجازه بدین شیرینیها کاملا خنک بشن. چون موقع خارج کردن از فر سوهانها در حال جوش و نرم هستن.
مرحله پنجم
بعد از خنک شدن سوهانها سفت میشن و به راحتی میتونید از قالب خارج کنید.
چنانچه در حین جوش پشت شیرینی ها پستی و بلندی ایجاد شده میتونید با دست یا با قیچی پشت شیرینیها رو مرتب و صاف کنید( همچنین بعد از در آوردن قالب از فر و وقتی که شیرینی ها هنوز نرم هستن میتونید با پشت قاشق کوچک پشت سوهان و قسمت هایی که پستی بلندی ایجاد شده رو صاف کنید تا بعد از خنک شدن نیازی به صاف کردن با دست نباشه)
مرحله ششم
اگه قالب شما کوچیک هست و از یک قالب استفاده میکنید باید مواد رو به صورت چند باره داخل قالب بریزین و توی فر قرار بدین در این صورت توجه کنید که مواد سوهان کنجدی داخل قابلمه بعد از گذشت زمان و با سرد شدن سفت میشن و پر کردن قالب با مواد سخت و مشکل میشه برای حل این مشکل قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدین و هم بزنید تا مواد گرم بشن و به غلظت اولیه برسن.
اما مواظب باشین که مواد نجوشه و بعد دوباره مواد رو داخل قیف بریزین و مورد استفاده قرار بدین.
این شیرینیها ماندگاری بالایی دارن و میتونید برای مناسبتهای مختلف آماده کنید.
نکات سوهان کنجدی:
برای تهیه این سوهان کنجدی باید از قالب سیلیکونی با کیفیت استفاده بشه استفاده از سایر قالب ها با جنس های مختلف ممکنه باعث چسبیدن شیرینی به قالب بشه.
استفاده از گلوکز برای این شیرینی ضروریه و جایگزین نداره میتونید گلوکز رو از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
کنجد مورد استفاده برای این شیرینی باید خام باشه و از کنجد بو داده نمیتونید استفاده کنید.
اگه ارتفاع حفره قالبی که برای این سوهان استفاده میکنید خیلی کم باشه مثل قالب های آبنبات و … موقع پخت و جوشیدن مواد داخل قالب ممکنه مواد از قالب خارج بشه البته بعد از خنک شدن به راحتی میتونید قسمت های خارج شده از قالب رو جدا کنید.
توضیحات تکمیلی
وزن | 100 گرم, 250 گرم, 500 گرم, 1 کیلوگرم |
---|
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.