نشاسته گندم
20.000 تومان–70.000 تومان
توضیحات
نشاسته گندم
نشاسته گندم (نشاسته گل)نوعی کربوهیدرات است که در اغلب گیاهان یافت میشود. اصلی ترین منابع نشاسته، گندم، ذرت و سیب زمینی هستند که کاربرد های زیادی در صنایع غذایی و تولیدی دارند.
از نشاسته برای غلیظ شدن و لعاب دادن به بافت مواد غذایی مانند سوپ، دسر و حجم دادن به خمیر شیرینی و پوک شدن خمیر نان و کیک و شیرینی استفاده میشود.
نشاسته گندم یا همان نشاسته گل از جوانه های گندم استخراج میشود و بعد از جداسازی به اشکال گوناگون به فروش میرسند.
کاربرد
از ساختار نشاسته گندم به منظور ایجاد غلظت، چسبندگی و لعاب دادن به غذا، و پف کردن خمیر شیرینی و پوک کردن خمیر نان، کیک، شیرینی و… به کار می رود. در نتیجه نشاسته گل یکی از مواد اولیه شیرینی پزی محسوب می شود .
طرز تهیه “شیرینی پنجرهای”؛ همان نان پنجرهای
تخم مرغ | ۳ عدد |
شیر | ۲ سوم پیمانه |
نشاسته گندم (گل) | ۱/۲ پیمانه |
گلاب | ۱ سوم پیمانه |
آرد سفید قنادی | ۱ پیمانه |
وانیل | سر چاقو |
روغن برای سرخ کردن | به مقدار کافی |
پودر قند برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی نان پنجره ای:
۱- در مرحله اول نشاسته رو با شیر و گلاب توی ظرفی میریزیم و به آرومی بههم میزنیم تا نشاسته کاملاً حل شود. میتونید از پودر نشاسته هم استفاده کنید.
2- وانیل و آرد رو اضافه میکنیم و هم میزنیم.
۳- تخم مرغها رو یکی یکی به مخلوط خوش عطرمون اضافه میکنیم. حسابی با کمک قاشق مخلوطمون رو هم میزنیم تا کاملاً یک دست بشه. به همین راحتی مواد اولیه ساخت نان پنجرهای ما به پایان رسید.
۴- برای سرخ کردن نان پنجرهایها، بهتره قابلمه یا ظرف کوچکی را انتخاب کنیم که نچسب باشد؛ چون کاملاً نان پنجرهایها باید توی روغن غوطهور باشن تا حسابی سرخ بشن (اجازه دهید روغن از قبل کمی داغ شود).
۵- قالب مخصوص نان پنجره ای را داخل روغنی که حرارت زیر آن روشن است ببرید و اجازه دهید کمی داغ شود.
۶- قالب داغ شده را به مایع آغشته کنید و چند ثانیه صبر کنید؛ قالب را داخل روغن ببرید و مایع را از قالب جدا کنید. (برای سرخ کردن نون پنجرهای، قالب رو تا جای توی مواد فرو ببرید که تا دیوارههای قالب به مواد آغشته شود اگر مواد روی سطح قالب بیاید موقع سرخ کردن از قالب جدا نخواهند شد.
۷- پس از سرخ شدن شیرینی پنجرهای، آنها را روی دستمالهای مخصوص جذب روغن بریزید.
۸- در صورت دلخواه روی آنها پودر قند الک کنید.
در ادامه به چند نکته طلایی باید اشاره کنیم. رعایت این نکات روی پخت نهایی شما تأثیر مهمی داره. شاید این همون ریزه کاریایی باشه که توی دستور پختهای ساده نقش کلیدی داره.
طرز تهیه شیرینی پنجرهای بدون قالب
یکی از سوالاتی که در پخت شیرینی پنجره ای زیاد مطرح میشود، این است که آیا میشود بدون قالب مخصوص، نان پنجره ای درست کرد یا نه؟
واقعیت این است که زیبایی و جذابیت شیرینی پنجرهای به شکل ظاهری منظم و یکسان آن است که بدون استفاده از قالب امکان پذیر نیست.
میتوانید با کمک قالبهای مختلف شکلهای متنوعی از شیرینی پنجرهای درست کنید.
نکات مهم در پخت شیرینی پنجرهای:
- اگر زیر روغن زیاد باشه و بسوزه یا مواد اولیه زیادی دارید حتماً در حین انجام کار روغنتون رو عوض کنید.
- برای سرخ کردن هر دانه نان پنجرهای، باید قالب را درون روغن داغ قرار دهید تا قسمت فلزی قالب داغ شود. به یاد داشته باشید تا بدنه داغ نشود، مواد درون قالب فرم دلخواه را به خود نمیگیرند. اگر این کار رو نکنید مواد به شکل ناهمگون و دِفرمه وارد روغن میشن و نتیجه کار چندان جالب نیست.
- اگر تمایل دارید نون پنجرهایها رو با پودر قند تزیین کنید (عموماً از این روش استفاده میشه)، بهتره صبر کنیم تا نون پنجرهایهامون حسابی خنک بشن و بعد با کمک الک روی شیرینیهامون به مقدار دلخواه الک میکنیم.
- اگر دوست دارید درون مواد مقداری زعفرون میشه اضافه کرد. اگر مواد غلیظ بود میتوانید برای رقیقکردن آن تا حد مطلوب، به آن آب اضافه کنید.
جالبه که بدونید با توجه به ساده بودن تهیه مواد اولیه و نحوه پخت اگر نکاتی رو که اشاره کردیم رعایت نکنید نان پنجرهایهای خوبی نخواهید داشت.
نان پنجرهای با بافت متفاوتی که دارد یکی از منحصر به فردترین انواع شیرینی محلی و خانگی هست. اگر تا به حال امتحانش نکردید، همین الان دست به کار شید و کمتر از دو ساعت با این مقدار مواد، یه سینی پر از این خوشمزههای ترد رو مهمون لحظههاتون کنید.
توضیحات تکمیلی
وزن | 250 گرم, 500 گرم, 1 کیلوگرم |
---|
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.