پودر کاکائو
45.000 تومان–880.000 تومان
توضیحات
پودر کاکائو
پودر کاکائو از دانه های درخت کاکائو گرفته می شود.کاکائو از مواد باقیمانده دانه کاکائو پس از روغنگیری گرفته می شود. این گیاه ریشه در آمریکای مرکزی و مکزیک دارد اما امروزه در بسیاری از نقاط زمین کشت میشود.
پس از جمع آوری میوه کاکائو، میگذارند تا بپوسد. سپس دانه های میوه را که بین ۲۵ تا ۴۵ عدد است را جدا و خشک میکنند.
پودر کاکائو یکی از مواد پر مصرف قنادی است. میتوان آنرا در نوشیدنی ها،شیرینی ها و دسر ها نیز استفاده کرد.
شیرینی بهشتی (کُرکی)
احتمالا شیرینی بهشتی جاهای زیادی به چشمتون خورده ولی شاید براتون جالب باشه که یکی دیگه از اسمای این شیرینی، کُرکیه. دلیلشم اینه که اگه بهش دست بزنین، مثل کرک به دستتون میچسبه ولی توی دهن خیلی سریع آب میشه.
مواد لازم شیرینی کوکی
روغن صاف قنادی | ۲۰۰ گرم |
پودر قند | ۲۰۰ گرم |
آرد | ۴۰۰ گرم |
روغن مایع | ۵۰ گرم |
پودر کاکائو ترک یا زعفران | به مقدار لازم |
هل | یک چهارم قاشق چایخوری |
طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع:
مرحله اول
روغن و پودر قند الک شده رو حدود هشت دقیقه با همزن میزنیم تا کاملا کرم رنگ و پوک بشه؛
بعد اسانس مورد نظرمون رو اضافه میکنیم. من اینجا از هل استفاده کردم. به جاش از وانیل هم میتونین استفاده کنین؛
بعد از اضافه کردن هل حدود دو دقیقه مواد رو هم میزنیم. میزان زدن مواد با همزن رو حتما رعایت کنین چون در پوک و ترد شدن شیرینی تاثیر داره !
مرحله دوم
بعد از حدود ده دقیقه زدن، همزن رو کنار میذاریم و نصف آرد و روغن مایع رو اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم.
مرحله سوم
از اینجا به بعد آرد رو قاشق قاشق اضافه میکنیم؛ تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاد که نه شل باشه و به دست بچسبه و نه خیلی سفت باشه و موقع شکل دادن ترک بخوره بسته به نوع آردتون ممکنه همه آرد مصرف بشه یا اضافه بمونه.
مرحله چهارم
میتونین خمیر رو دو قسمت کنین و به یک قسمت کاکائو ترک اضافه کنین (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) و مخلوط کنین.
یا میتونین خمیر رو سه قسمت کنین و به یکی زعفران هم اضافه کنین تا شیرینی سه رنگ داشته باشین؛ مواد رو داخل قیف بریزید.
مرحله پنجم
سر ماسوره شکوفه، ستاره یا هر ماسوره دلخواهی رو انتخاب کنید و سر قیف بزارید.
داخل سینی فر، کاغذ روغنی میندازیم و روی سینی با فاصله شکوفه میزنیم.
اندازه شیرینی دست خودتونه؛ میتونین شکوفه بزرگ بزنین یا کوچیک، ولی معمولا شیرینی های کوچیک برای عید مناسب و پرطرفدارن.
روی شیرینی به دلخواه میتونین تخم خرفه، پودر پسته یا کنجد بپاشین.
فر رو از ۱۰ دقیقه قبل روی درجه ۱۸۰ روشن کنین تا گرم بشه.
بعد شیرینی ها رو توی فر بذارین و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه وقت بدین تا بپزه؛ نیازی نیست زیر شیرینی خیلی طلایی بشه چون اگه زیاد توی فر بمونه شیرینی خشک میشه.
بعد از در آوردن شیرینی از فر، شیرینیها چسبناکن؛ اگه بخواین حرکت بدین پودر میشن. باید اجازه بدین چند ساعت داخل سینی بمونن و کاملا سرد و خشک بشن بعد میتونین به راحتی جا به جا کنین. بافت این شیرینی به شیرینی پادرازی قزوین خیلی نزدیکه. علاوه بر این موضوع نکات مهم دیگه ای هم هست که در ادامه اشاره میکنیم.
نکات مهم در پخت شیرینی بهشتی قیفی:
- به جای روغن صاف قنادی، میتونین از روغن نیمه جامد استفاده کنین. اما برای این کار باید ۲۰۰ گرم روغن نیمه جامد رو روی حرارت بخار آب قرار بدین (مثلا روی کتری) تا آب بشه. بعد اجازه بدین کمی خنک بشه و داخل یخچال بذارین. اجازه بدین هشت ساعت بمونه بعد توی شیرینی استفاده کنین (با این کار به اصطلاح روغن نیمه جامد رو صاف میکنیم).
- بهتره آرد و پودر قند رو ۳ بار الک کنین چون توی کیفیت شیرینی تاثیر داره.
- در تهیه شیرینی بهشتی و بقیه شیرینیهای خشک، میزان همزدن روغن و پودر قند تاثیر زیادی توی بافت شیرینی داره؛ باید اونقدر هم برنید تا پوک و کرم رنگ بشه تا در نهایت شیرینی پوک و تردی داشته باشین.
اگه خواستین قسمتی از شیرینی رو زعفرانی کنین باید زعفران تون خیلی غلیظ باشه؛ که با اضافه کردن کمی از زعفران آب شده، طعم و رنگ بگیره. اضافه کردن زیاد مایعات باعث میشه شیرینی تون داخل فر وا بره و شکلش رو از دست بده.
میزان آرد توی شیرینی خیلی مهمه؛ اگه آردتون رو کمتر از میزان لازم اضافه کرده باشین شیرینی ها داخل فر پهن میشن و اگه آرد رو بیش از حد اضافه کرده باشین شیرینی تون سفت و خشک میشه. پس با احتیاط آرد رو اضافه کنین؛ اگه بار اولی هست که شیرینی درست میکنین و وارد نیستین، میتونین به عنوان تست، مقداری از مواد روی کاغذ روغنی کوچیک شکوفه بزنین و داخل فر قرار بدین تا ببینید شیرینی وا میره یا میزان آردتون اندازه هست تا با خیال راحت بقیه شیرینی ها رو داخل فر بذارید.
- در صورت دلخواه به جای وانیل یا هل میتونید از زنجبیل هم استفاده کنید.
- برای پرکردن قیف شیرینی، بهترین راه اینه که قیف رو داخل یه لیوان بزرگ بذارید و لبه های قیف رو به بیرون برگردونید و مواد رو به راحتی به کمک لیسک توی قیف بریزید. میتونین به جای استفاده از قیف و ماسوره، مقداری از خمیر رو داخل دست گرد کنین و با یه جسم گرد کوچیک مثل لوله خودکار، روش طرح چنتا دایره ایجاد کنین یا با چاقو روش نقش بزنین.
- سعی کنین برای تهیه شیرینی از ترازو استفاده کنین؛ رعایت دقیق اندازه مواد، تاثیر خیلی زیادی توی نتیجه کار داره.
- اگه میخواین شیرینیها رو روی هم بچینین حتما بین لایههای شیرینی، کاغذ روغنی بذارین تا بهم نچسبن.
توضیحات تکمیلی
وزن | 50 گرم, 100 گرم, 250 گرم, 500 گرم, 1 کیلوگرم |
---|
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.