زعفران
70.000 تومان–635.000 تومان
توضیحات
زعفران
زعفران (saffron) یک محصول کشاورزی است که بخاطر عطر و رنگش بعنوان چاشنی و ادویه در آشپزی استفاده میشود. وجود دو مادهی کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی میدهد چنانچه در صنایع پزشکی نیز از آن استفاده میکنند . این گیاه جزو گرانترین ادویههای جهان است که بعنوان طلای سرخ نیز شناخته شده است. اگر بخواهیم دلیل گران بودن این گیاه را بررسی کنیم اولین نکتهای که به آن بر میخوریم کمیاب بودن این گیاه در جهان است.
جهت مصرف دُز دارویی این گیاه یا داشتن بیماری و مصرف دارو
حتما از پزشک خود یا متخصصین طب ایرانی مشاوره گرفته شود.
زعفران چیست و چگونه رشد میکند؟
اکثر گیاهان از طریق بذر و دانه تکثیر میشوند ولی عامل تکثیر آن، پیاز زعفران است. کاشت پیاز آن در ابتدا از طریق ایرانیان به سایر کشورها آموزش داده شد. بعد از کاشت پیاز آن در خاک، گل بنفش رنگ زعفران از طریق تیجهای پیاز سر از خاک بیرون می آورند.
بعد از گلدهی، شما با یک گل بنفش با ۶ گلبرگ زیبا مواجه میشوید که از ۳ کلاله قرمز رنگ محافظت میکنند. این سه کلاله قرمز همان ماده خوش رنگی است که با زحمت فراوان تهیه میشود.
انواع زعفران اصل
برخلاف سایر ادویهها انواع مختلفی دارد که در هر نوع آن، رشتههای آن شبیه هم نیستند و این تفاوت بستگی به نوع برداشت، جدا سازی(پر کردن) گل آن، آب و هوای منطقه و درنهایت کیفیت آن دارد.
انواع زعفران را از بالاترین کیفیت به پایین ترین کیفیت لیست بندی کردهایم.
- سوپر نگین
- شبه نگین
- نگین
- سرگل
- پوشال
- زعفران دسته (دختر پیچ)
اگر مایل به شناخت بیشتر هر یک از این زعفرانها هستید . تنها موردی که میتوان در این مقاله به آن اشاره کرد این است که زعفران سوپر نگین بهترین و گرانترین نوع آن است و زعفران سرگل جزو محبوب ترین انواعی است که به وفور در بازار یافت میشود.
ریخت شناسی زعفران
گل آن از چند بخش تشکیل شده است که شامل : گلبرگ، کلاله، پرچم، برگ، پیاز میباشد. در تصویر زیر الگو آن را نشان دادهایم.
عناصر تشکیل دهنده زعفران
کروسین | عامل رنگدهی |
پیکروکروسین | عامل طعم تلخ |
سافرانال | عامل عطر |
لیکوپن | این کاروتنوئید ها در ترکیبات گوجه فرنگی هم موجود است |
بتاکاروتن ها | این کاروتنوئیدها در ترکیبات هویج نیز موجود است. |
ز آگزانتین | پیکروکروسین ها یک نسخه ناقص از زیگزانتین کاروتینوئید هستند که از طریق برش اکسیداتیو تولید می شود. |
در جدول بالا نام عناصر تشکیل دهنده این گیاه را میبیند که هر کدام دلیل خاص بودن آن هستن. کیفیت و عیار آن از طریق این ترکیبات در آزمایشگاه و لابراتور ها سنجیده میشود که هر چقدر درصد این ترکیبات بیشتر باشد این گیاه با کیفیت تر و در نتیجه تاثیر زیادی روی خواص و قیمت آن دارد.
مهمترین خواص زعفران
قبل از این که بخواهیم جز به جز به خواص آن پی ببریم، خوب است به صورتی لیستی به شما بگوییم که آن تا کنون برای چه چیزهایی مفید است:
- ضد افسردگی
- کاهش درد
- جلوگیری از ریزش مو
- بهبود سلامت تنفسی
- بهبود سلامت قلبی
- بهبود سلامت روانی
- بهبود سلامت پوستی
- تقویت سیستم گوارشی
- افزایش هوش
- برای درمان فشار خون و قند خون نیز موثر واقع شده است.
- همچنین زنانی که از بی نظمی قاعدگی رنج میبرند و یا قاعدگیهای دردناک دارند با مصرف به موقع زعفران میتوانند بهبود یابند.
- بیماری دیابت با مصرف این گیاه قابل کنترل و پیش گیری است.
- درمان نقرس، توسط این گل شدنی است.
- زعفران کمک میکند تا زندگی جنسی آقایان بهبود یابد.
- افرادی که دچار سردی معده و شکم درد میشوند با مصرف زعفران این عارضه را دفع کنند.
- بدن با مصرف زیاد غذای سرد، نیاز به تعدیل دارد که زعفران این کار را به خوبی انجام میدهد.
- سردی ممکن است با کهیر خود را نشان دهد که زعفران به درمان آن کمک میکند.
- اختلال خواب، اختلال ادراری و اختلالات حافظه با کمک این گیاه خوش رنگ و خوش عطر قابل رفع است.
- این گیاه با طبع گرم و خشک بهترین سم زدا است .
- برای درمان ام اس یک درمان ساده وجود دارد و آن هم زعفران درمانی است.
- به بهبود متابولیسم کمک میکند و منجر به افزایش سوخت و ساز و لاغری میشود.
نحوه مصرف زعفران و محدودیت های آن
مهمترین نکتهای که برام مصرف آن میتوان به آن اشاره کرد اصل بودن زعفران است. تقلب در آن بخاطر گرفتن سود بیشتر با افزودن ناخالصی به زعفران اصل همراه است. چنانچه قصد خرید زعفران را دارید توصیه ماهچین این است از فروشگاه معتبری که بصورت تخصصی در حوزه زعفران فعالیت دارد ، مقدار مورد نیاز خود را تهیه کنید.
در کنار تمام مزیتهایی که از این گل به میان آورده ایم، کمی در مورد محدودیت مصرف آن نیز بدانید تا با مصرف افراطی آن غافلگیر نشوید.
- برای مصرف آن نباید افراط کرد چرا که مسموم شدن و حتی مرگ در پی دارد.
- مصرف بیش از حد (بالاتر از ۵۰ میلی گرم) موجب افزایش گرمی بدن شود و برخی از غدد داخلی بدن مثل کبد را در گیر کند.
- مصرف این ماده برای زنان باردار با شرایط خاص توصیه شده است.
- مصرف بیش از حد این گیاه میتواند موجب سقط جنین در ماههای اولیه بارداری شود.
جهت مصرف دُز دارویی این گیاه یا داشتن بیماری و مصرف دارو
حتما از پزشک خود یا متخصصین طب ایرانی مشاوره گرفته شود.
توضیحات تکمیلی
وزن | نیم گرم, یک گرم, نیم مثقال, یک مثقال |
---|
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.